Имате прашање?

076233585 075222549 070306056

buttonWebShop WebCatalog4

Следете не...

Масла за менувачи


Масло за автоматски менувач


Castrol масло за менувачи – за сите потреби на вашето возило.
Масло за автоматски менувачи.
Castrol масло за автоматски менувачи- Обезбедува заштита при голем температурен опсег.
Ова масло може да се употребува во различни менувачи односно во различни типови на возила, кои во ефикасноста биле на барање од Dexron II или Mercon.Исто така се препорачува за голем број на Европски тешки товарни возила.

Специјални карактеристики и предности:

• Повеќекратните одобренија му овозможуваат широка примена.
• Обезбедува ефикасно функционирање во сите услови.
• Висока температурна стабилност,го спречува создавањето на штетни депозити, и на тој начин го продолжува животниот век на менувачот
• Обезбедува заштита и ја одржува ефикасноста на функционирање на опремата
• Има ефективна способност да го намали ризикот од истекување на нафтата.

Видови на Масла:

 
Castrol ATF Dex II
Multivehicle

Castrol ATF dex

 Castrol ATF
Multivehicle

Castrol ATF

 Castrol Transmax DEex III
Multivehicle

Castrol ATF dex


Масло за рачен менувач

Castrol Syntrans B 75W

Castrol Syntrans
Ефикасна потрошувачка на гориво.
Употреба: за возила со барања ZF TE-ML 11,и способност за движење при мн.ниски температури.
Синтетичко масло одобрено по ZF TE-ML 11 за употреба во BMW возила кои имаат изразено редефинирање.


Castrol Syntrans FE 75W

Castrol Syntrans FEНиска потрошувачка на гориво.
Употреба: за сите возила со барање API GL-4, одобрено за Ford модели со барање од WSS-M2C200-D2.
Синтетичко масло кое се препорачува за повеќето патнички возила со конвенционални менувачи и за менувачи со барање API GL 4.Соодветно е одобрен за Ford спецификацијата WSS-M2C200-D2

Посебни карактеристики и предности:

• Ниска формулација на вискозност,обезбедува ниска потрошувачка на гориво,одржување и заштита.
• Исклучително добра ладна течност,која обезбедува сигурна заштита при промена на квалитетот.
• висок процент на стабилност во текот животниот век на лубрикантот
• Одржува температурна стабилност,го продолжува и подобрува животниот век на менувачот и средствата за подмачкувањеCastrol Syntrans Multivehicle 75W-90

Castrol Syntrans MultivehicleСинтетичко масло за рачни менувачи кое се препорачува за сите возила кои имаат барања API GL-4.Успешно се користи како решение за сите проблеми кои ги има менувачот особено при ниски температури.

Посебни карактеристики и предности:
• Одлични синхронизирачки способности,продолжен век на траење и комфортна опрема.
• Има исклучителни проточни својства особено при ниски температури.
• Обезбедува висок процент на стабилност,постојан вискозитет на животниот век на нафтата,и го намалува шумот.
• Одлична стабилност при високи температури, се намалува создавањето на штетни депозити со што се подобрува работењето на менувачот.
Castrol Syntrax Transaxle 75W-90

Castrol Syntrans TransaxleСуперирона заштита,добар перформанс/претставување.
Синтетичко масло дизајнирано да ЕP способност при работењето по примерот на класичното масло API GL-4 во комбинација со синхронизирачка компатибилност.Препорачано е таму каде што се бара VW 501 50, погоден е за рачните менувачи и во погони каде е специфицирано маслото API GL-4

Посебни предности:

• Одлична отпорност при триење.
• Обезбедува заштита и подолг животен век,како и подобар капацитет при пренос.
• Покажува одлична способност при ниски температури.
• При ниски темпертури ја подобрува заштитата од абење,и нуди ниска потрошувачка на гориво.
• Одлична стабилност при високи температури, со што се намалува формирањето на штетни депозити и со тоа го продолжува животниот век на менувачот.

 

Сертификати

iso185x119

Новости

Зачленете се да ги добивате сите новости.