Имате прашање?

076233585 075222549 070306056

buttonWebShop WebCatalog4

Следете не...

Моторни масла за патнички возила


castrol edgeCastrol Edge

Castrol Edge со FST технологија (Fluid Strenght Technology). Нашето најмоќно масло со Fluid Strenght Technology.
Што претставува за вас технологија FST ? - помалку триење, зголемување на ефикасноста и подобрување на работата на моторот.
Секое возење претставува тестирање на моќноста на моторното масло, поради тоа употребувајте масло кое лесно се прилагодува на екстремни притисоци. Некои делови на мотор се предмет на екстремни притисоци и сите на патот до 10.000 килограми по cm2. Во случај да се користи помалку масло однсно маслен слој доаѓа до абење на метал со метал, а резултатот на тоа е посиромашен перформанс на моторот.

Ако сакате да поседувате безгрижно возење треба да имате доверба во моторното масло, кое може лесно да апсорбира и да пренесе се што ќе се побара од него. Castrol Edge е до 40% помоќен, го намалува триењењето на метал на метал во споредба со водечките конкуренти. Така може да се вози со целосна доверба, знаејќи дека вашето масло може да издржи високи притисоци.
• Моторно масло Edge 0W-30
• Моторно масло Edge 0W-40
• Моторно масло Edge 5W-30
• Моторно масло Edge 5W-40
• Моторно масло Edge 10W-60
• Моторно масло Edge Turbo Diesel 5W-40


Magnatec CastrolCastrol Magnatec

Castrol Magnatec со единствена формула на интелегентен молекул – обезбедува непосредна заштита од моментот кога ќе се заврти клучот за палење.75% од абењето на моторот се јавува за време на загревањето на вашиот мотор, поради тоа е потребата да се осигура дека вашиот мотор е заштитен пред вртење на клучот за палење. Castrol интелигентни молекули се придржуваат на критичните точки на вашиот мотор и формираат дополнителен заштитен слој кој го штити моторот пред и по возење.
• Проблем со моторните масла е дека веднаш штом моторот ќе се изгаси маслото навлегува во картерот. По повторно стартување, повторно тече низ моторот, но за ова е потребно време.Најранливи се компонентите на моторот на кои им се намалува моќноста при отсуство на подмачкување. Ова резултира со трајно оштетување на делови на моторот. Castrol Magnatec се грижи за вашиот мотор уште од првиот ден - никогаш не е доцна за замена
• Моторно масло Magnatec 15W-40
• Моторно масло Magnatec 10W-40
• Моторно масло Magnatec 5W-40
• Моторно масло Magnatec Diesel 5W-40


Castrol Gtx 1Castrol GTX

Castrol GTX го заштитува вашиот мотор од создавање на талог. Castrol GTXе одговорен за непречно функционирање при секакви услви на работа. Претставува специјално развиено/дизајнирано масло за заштита од формирање на штетни депозити во моторот,намалено таложење на седименти,како и обезбедување на секојдневна заштита на моторот.

GTX е производ кој е развиен специјално за мотори кои имаат поминато растојание повеќе од 100.000 километри. Следниот пат кога вашиот автомобил треба да се замени Castrol GTX употребете го за заштита на перформансите на моторот и да се спречи товарење на штетниот талог. Castrol GTX нуди 25% поголема заштита од таложење. Сегашната технологија го штити вашиот моторот од проблемите со кои се соочува секој ден. Седиментот која се акумулира во вашиот мотор го зголемува слојот и со тоа се намалува протокот на нафта кое може да доведе до предвремени грешки.
• Моторно масло GTX 10W-40
• Моторно масло GTX 15W-40
• Моторно масло GTX High Mileage 15W-40

 

Сертификати

iso185x119

Новости

Зачленете се да ги добивате сите новости.